Twitter Card Images worked then stopped working for summary cards


#1

Description of issue:
I had twitter summary cards working but then all of the sudden they stopped.

URL affected (must be public):



https://www.relevantjobs.com/robots.txt

Troubleshooting steps attempted [note that we will not prioritise posts unless there is evidence of following the troubleshooting guides]:

I’ve checked my robots.txt externally and Twitter is allowed.
On the card validator I get

INFO:  Page fetched successfully
INFO:  24 metatags were found
INFO:  twitter:card = summary tag found
INFO:  Card loaded successfully

But no image is loaded.
I’ve manually checked the twitter:image tag
<meta content="https://www.relevantjobs.com//uploads/job_company_logos/72580ad9/company_avatar_2x_75e70493311e9d47841bd13f3d04c6a0.png" property="twitter:image">
The Image is 340x340
But it still won’t load


#2

This is odd, when I include the full url of the tweet in here the correct image is displayed as it is included from my site.

https://twitter.com/ relevantjobscom/status/1012417305223970816

but when I visit the page it is not.
https://twitter.com/relevantjobscom/status/1012417305223970816


#3

I figured out my own issue.
While google chrome and other browsers allow for a double slash // in the path of the image, the twitterbot does not like it, but doesn’t throw a warning or error.
This would be helpful for the future.

Invalid
https://www.relevantjobs.com//uploads/job_company_logos/72580ad9/company_avatar_2x_75e70493311e9d47841bd13f3d04c6a0.png

Valid
https://www.relevantjobs.com/uploads/job_company_logos/72580ad9/company_avatar_2x_75e70493311e9d47841bd13f3d04c6a0.png


#4

This topic was automatically closed 14 days after the last reply. New replies are no longer allowed.