Tweet button counts


#1

I’m seeing some wildly inaccurate counts on Tweet buttons. The number is either very low, or shows zero when I know there is more. Some click through to search showing results. Is this a known issue?


#2

Can you follow up with some URLs you are seeing this behavior on?


#3

All buttons on these blog posts appear to be broken

e.g. http://platform.twitter.com/widgets/tweet_button.html?url=http%3A%2F%2Fwww.conversocial.com%2Fblog%2Fentry%2Fstop-upsetting-your-customers-a-start-getting-local&via=conversocial&count=horizontal


#4

Sorry for missing this. There’s nothing obviously wrong with your setup, so I’ve escalated to the team that handles counts. Here’s the public ticket you can follow to get updates: https://dev.twitter.com/issues/90

Thanks for following up!


#5

It appears that the cause of this issue is the URL crawler timing out when requesting your site. For example:

time curl -I http://www.conversocial.com/blog/entry/stop-upsetting-your-customers-a-start-getting-local HTTP/1.1 200 OK Server: Apache/2.2.17 (Unix) PHP/5.3.5 mod_wsgi/3.3 Python/2.6.2 Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0 Content-Type: text/html; charset=utf-8 Date: Tue, 01 Nov 2011 01:06:24 GMT Expires: Thu, 19 Nov 1981 08:52:00 GMT Pragma: no-cache Transfer-Encoding: chunked Connection: Keep-Alive Set-Cookie: symfony=1v4lan2fcs79qo45nt22svqft4; path=/ X-Powered-By: PHP/5.3.5

real 0m6.194s
user 0m0.005s
sys 0m0.008s

Every request I’ve issued seems to take over 5 seconds. Reducing the latency of your site (at least for HEAD requests) should help fix this, although we are working on fixing this on our end as well.


#6