Streaming API - UserStream not receiving all the user mentions

rate-limits
streaming
userstream

#1

Hi guys,

I’ve recently switched from REST API to Streaming API (UserStream) in our application and it seems it is loosing some of the user mentions.

I’ll describe the exact scenario:

  • I’m using TweetDeck to send 10 simultaneous tweets with user mention.
  • The UserStream only receives 8 - 9 statuses
  • Added some logging sometimes I receive 1 and or 2 Limit Notifications, sometimes not

I’m using Tweepy Python lib, but I’ve also tried with a direct connection using curl, and I had the same result
I’m attaching the logs:

2016-05-14 17:01:20,329 - stream_engine1832 - DEBUG - Received Status from Streaming API: 731529835214974978
2016-05-14 17:01:20,346 - stream_engine1832 - DEBUG - Received Status from Streaming API: 731529835202379776
2016-05-14 17:01:20,429 - stream_engine1832 - DEBUG - Received Status from Streaming API: 731529835244359680
2016-05-14 17:01:20,429 - stream_engine1832 - WARNING - Received Limitation Notice from Streaming API: 1
2016-05-14 17:01:20,430 - stream_engine1832 - DEBUG - Received Status from Streaming API: 731529835227545601
2016-05-14 17:01:20,458 - stream_engine1832 - DEBUG - Received Status from Streaming API: 731529835688955906
2016-05-14 17:01:20,530 - stream_engine1832 - DEBUG - Received Status from Streaming API: 731529836032868352
2016-05-14 17:01:20,530 - stream_engine1832 - DEBUG - Received Status from Streaming API: 731529835781230593
2016-05-14 17:01:20,558 - stream_engine1832 - DEBUG - Received Status from Streaming API: 731529835869151232
2016-05-14 17:01:20,634 - stream_engine1832 - DEBUG - Received Status from Streaming API: 731529836242604032
2016-05-14 18:12:56,144 - stream_engine1832 - DEBUG - Received Status from Streaming API: 731547852716048386

I’m wondering why do I receive the Limit Notification here , because I’m receiving only 10 tweets ?
I’ve also tried with more than 10 tweets, and it seems there is always a loss of a few tweets,
somewhere between 5% -10%, which is quite a lot …

Is this a normal behavior in case of User Streams?
And what solution do I have to fix this ? or at least workaround it ?

This is very important for us
Thx in advance !


#2

I have similar issue. Any updates?