Meta tags for twitter card is detected, but image still won't pull through


#1

My site is https://stateoftheswamp.com/ – when I put it in the validator, it only reads the twitter:card tag and none of the rest. I went through the troubleshooting steps and none of them worked – any idea what I’m doing wrong?

INFO: Page fetched successfully
INFO: 21 metatags were found
INFO: twitter:card = summary_large_image tag found
INFO: Card loaded successfully


#2

It looks like you’ve got things specified twice:

  <meta name="twitter:title" content="State Of The Swamp"/>
  <meta name="twitter:url" content="http://stateoftheswamp.com"/>
  <meta name="twitter:description" content="Donald Trump’s administration has thrown out longstanding ethical norms, put private interests before the public interest, and opened unprecedented opportunities for government officials to enrich themselves at taxpayer expense.You can help fight back by signing our petition to Congress and sharing"/>
  <meta name="twitter:image" content="https://stateoftheswamp.com/wp-content/uploads/2017/04/stateoftheswamp-social-1.png"/>
  <meta name="twitter:card" content="summary_large_image"/>
  <meta name="twitter:site" content="@commoncause"/>
<meta name="twitter:image" content="/wp-content/uploads/2017/04/stateoftheswamp-social.png">
<meta name="twitter:card" content="summary_large_image">
<meta name="twitter:site" content="@CommonCause">
<meta name="twitter:creator" content="@CommonCause">
<meta name="twitter:title" content="State Of The Swamp - Ethics In President Trump's First 100 Days">

Additionally, you need to provide a fully-qualified http/s URL in twitter:image (not a relative path as in the second instance of that tag).


#3

I can’t find that second set of specifications in the source code, what line is it on?

Is having two sets of tags going to screw it up? The log doesn’t look like it’s reading any of them besides the “card” one – what does it look like if it’s working?

Thanks for the quick response


#4

you have twitter:card at lines 93 and 326.


#5

Hm, how about now? It’s just the one – but I’m still getting the same message in the validator

https://cards-dev.twitter.com/validator
https://stateoftheswamp.com/


#6

Finally got it working! Thanks for your help


#7

Hm, but it’s still nto showing up when I actually tweet it. Does it take time to cache? https://twitter.com/jackmumby/status/857288214071185408