Help with Twitter Summary Card Image Not Displaying no Matter What I Try

cards

#1

I’ve been trying to get my Twitter cards to display to no avail. I tried adding meta code to my Wordpress single.php file

<meta name="twitter:card" content="summary" />
<meta name="twitter:card" content="photo" />
<meta name="twitter:site" content="@lukeslytalker" />
<meta name="twitter:title" content="Better Blogging Tips & Tweets" />
<meta name="twitter:image" content="http://www.natebal.com/blog/images/better-blogging-tips.png" />

When that didn’t work I ended up buying the “Twitter Cards Meta” plugin.

I then removed meta info from single.php. I disabled the card option in Yoast SEO and made sure no Twitter Meta Data was being pulled from anywhere.

I now get the following log return when I try using the card validator.

INFO: Page fetched successfully
INFO: 31 metatags were found
INFO: twitter:card = summary_large_image tag found
INFO: Card loaded successfully

Here’s the code generated from Twitter Cards Meta. It’s the only meta info that displays on the whole page.

<!-- Twitter Cards Meta By WPDeveloper.net -->
<meta name="twitter:card" content="summary" />
<meta name="twitter:site" content="@lukeslytalker" />
<meta name="twitter:creator" content="@lukeslytalker" />
<meta name="twitter:url" content="http://natebal.com/blog/seo-advice/" />
<meta name="twitter:title" content="SEO Advice for 2016 Resolutions to Increase Traffic" />
<meta name="twitter:description" content="Another year has gone by and it&#8217;s time once again to make some resolutions for changes for my blog for 2016. Included in this years SEO advice are; amongst other things, content writing [...]" />
<meta name="twitter:image" content="http://www.natebal.com/blog/wp-content/uploads/2016/01/seo-advice-0.png" />
<!-- Twitter Cards Meta By WPDeveloper.net -->

I cleared my cache and I’ve re-ran urls through the card validator and it’s still pulling the same default image despite the approved log data.

Lil help anybody? I’ve tried this in Chrome, Firefox and IE. I’d love to get this working.

Here’s the Help thread I posted on Twitter trying to get ths all straightened out.


Summary Cards Wont Display. I GIVE UP!
#2

I don’t know if you have found a solution yet, but I had a similar problem, it ended up that my Robots coding was blocking twitter from fetching images from all pages except the home page. I can’t remember where I found the solution but I think it was in the Twitter dev area


#3

The chances are that your image isn’t fetchable by the validator, or doesn’t match the image specifications for a summary card.


#4

How do I remedy that?